Допустимий відсоток алкоголю в крові водія

Ділимось цікавою судовою практикою щодо допустимого відсотка алкоголю в крові при керуванні транспортним засобом.

Працівниками поліції у місті Чернігові був зупинений водій, у якого побачили ознаки алкогольного сп’яніння. Водій не погодився проходити огляд на місці зупинки і наполягав на проведенні огляду в медичному закладі. В результаті, в медичному закладі Драгер показав вміст алкоголю в крові 0,3 проміле, але водій стверджував, що не вживав жодних алкогольних напоїв.

Після отриманих показників приладу правоохоронці склали протокол за фактом вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП.

  • Відповідно до норм українського законодавства (п. 7 розділ ІІ Інструкції  № 1452/735 від 09.11.2015), максимально допустимий вміст алкоголю в крові водія – не більше 0,2 проміле.
  • Відповідно до норм міжнародного права (ст. 8 п. 5 Венської Конвенції про дорожній рух від 08.11.1968), рівень алкоголю в крові водія не повинен перевищувати 0,50 грама чистого алкоголю на літр крові або 0,25 мг. на літр повітря, що видихається. Тобто, гранична допустима межа алкоголю в крові  становить 0,5 проміле.

Перевищення норми в 0,1 проміле відповідно до внутрішнього законодавства України формально може бути розцінене як адміністративне правопорушення, але за міжнародним правом цей рівень вважається природним.

Враховуючи, що рівень алкоголю в організмі водія (0,3 проміле) не перевищував гранично допустиму норму (0,5 проміле) згідно Венської Конвенції про дорожній рух від 08.11.1968, суд згодився, що в такій ситуації доцільно застосовувати норми міжнародного права.

Тобто, ВИНУВАТІСТЬ водія у порушенні Правил дорожнього руху НЕ Є ДОВЕДЕНОЮ поза розумним сумнівом.

Українське законодавство передбачає накладення штрафу у розмірі від 17 000 до 51 000 гривень, а також позбавлення права керування авто на період від 1 до 10 років при наявності алкоголю в організмі більше 0,2 проміле.



Допустимий відсоток алкоголю в крові водія - невідкладна консультація з будь-якого питання

Юридична компанія "Правова Позиція" Рада вас бачити! На сторінках сайту у Вас є можливість знайти інформацію про перерахунок пенсій держслужбовцям або заказти безкоштовна консультація адвоката онлайн крім того якщо Ви шукали адвокат по 130 пропонуємо Вам перейти на розділи сайту де можна отримати багато корисної інформації про послуги серед яких : оформлення свідоцтва про право власності і свідоцтво про право на спадщину за законом. На нашому сайті можливо замовити адвокат онлайн консультація. Юристи нашої юридичної компанії допоможуть вам з вирішенням любого питання: виїзд за кордон або ж фактичне прийняття спадщини ми з радістю вам допоможемо.

Допустимий відсоток алкоголю в крові водія - швидка допомога

Зверніть Вашу увагу на - розірвання шлюбу в україні, пенсія держслужбовця порядок розрахунку та перерахунку, у сучасних умовах ці послуги є надзвичайно потрібними, тому їх якість має вирішальне значення, ми цінуємо нашу репутацію, тому надаємо все на найвищому рівні. Як часто Ви ставили питання де юридичні послуги львів ціни відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс юридичної агенції і допоможе по додатковим послугам таких як визнання виконавчого листа таким що не підлягає виконанню, все це і ще більше на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Ст 130 купап оскарження
Компенсація моральної шкоди
Відшкодування майнової шкоди судова практика
Адвокати по дтп
Адвокат по дтп
Юрист авто
Відшкодування моральної шкоди
Позовна заява про відшкодування матеріальних збитків
Страхове відшкодування
Відшкодування шкоди страховою компанією при дтп
Позовна заява про відшкодування моральної шкоди
Відшкодування моральної шкоди юридичній особі
Оскарження протоколу 130
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право